HOMiES | Kennisbank Hero | Foodservice HOMiES 2025 HOMiES | Kennisbank Hero | Foodservice HOMiES 2025

Kennisbank

Bij HOMiES geloven we dat kennisdeling essentieel is voor groei en innovatie. Daarom bieden we iedereen het hele jaar whitepapers en formulesheets met direct toepasbare inzichten. Download hier onze documenten en doe er je voordeel mee.
Alle Blogs & Verhalen Formulesheets Whitepapers
HOMiES Masterclass Sales Fundamentals HOMiES Masterclass Sales Fundamentals
Whitepapers
Whitepaper Sales Fundamentals
Verkopen in Foodservice draait niet alleen om lekkere producten en scherpe prijzen, maar vooral om relaties, vertrouwen en het begrijpen van klantbehoeften. Tijdens de HOMiES Masterclass “Sales Fundaments” hebben we in samenwerking met Hovingh & Partners gekeken naar de fundamenten van succesvolle salesstrategieën. Hun inzichten vormen de basis van deze whitepaper, aangevuld met praktische tips, zodat de inhoud niet alleen inspirerend, maar ook direct toepasbaar is.
Lees meer
HOMiES Startups OlvLimits HOMiES Startups OlvLimits
Start-Ups
OlvLimits: Radicaal eerlijke olijfolie met smaak, speelsheid en een missie
OlvLimits is een jonge start-up die olijfolie radicaal eerlijk maakt. Met verse olie, labresultaten, QR-scan en een kleurrijke missie brengen Roos & Sil meer smaak, transparantie en speelsheid in de markt. Hun droom? Olijfolie behandelen zoals wijn. Met aandacht, beleving en een flinke dosis eerlijkheid.
Lees meer
HOMiES BLOG - Van Retail naar Foodservice_ 8 essentiële tips voor A-merken HOMiES BLOG - Van Retail naar Foodservice_ 8 essentiële tips voor A-merken
Kennisblogs
Van Retail naar Foodservice: 8 essentiële tips voor A-merken
De concurrentie van private label in Retail wordt steeds groter en marges worden beperkter. Steeds meer A-merken kijken vol verwachting naar foodservicekanalen zoals horeca, catering en zorg. Daarom bij deze 8 praktische tips voor een goed introductie- en jaarplan waar je hele team energie van krijgt.
Lees meer
HOMiES BLOG - Niet verbieden, maar Stimuleren HOMiES BLOG - Niet verbieden, maar Stimuleren
Kennisblogs
Niet verbieden, maar stimuleren
Vleesreclames in Haarlem zijn definitief verboden in 2025. De stad is daarmee de eerste gemeente die een algeheel verbod afkondigt. Ook vliegreizen, vis en andere CO2-uitstotende reclames in de openbare ruimtes zijn voortaan verboden.
Lees meer
HOMiES BLOG - Hoe A-merken formules helpen de gastbeleving te optimaliseren HOMiES BLOG - Hoe A-merken formules helpen de gastbeleving te optimaliseren
Kennisblogs
Hoe A-merken formules helpen de gastbeleving te optimaliseren
Horecaondernemers staan voor grote uitdagingen. Hier zijn zes manieren waarop je horecaformules kunt helpen groeien. Niet alleen door kwaliteitsproducten te leveren, maar ook door ondernemers strategisch te ondersteunen bij het verbeteren van de klantbeleving en het verhogen van hun rendement.
Lees meer
HOMiES BLOG - Extreme klantgerichtheid, hoe bereik je dat HOMiES BLOG - Extreme klantgerichtheid, hoe bereik je dat
Kennisblogs
Extreme klantgerichtheid, hoe bereik je dat?
We weten uit jarenlang onderzoek dat extreem klantgerichtheid in Food een uitzondering is. Er zijn voorbeelden van klanten van de food industrie die hun leverancier beoordelen met een NPS-9 score. Dat is eerder uitzondering dan regel.
Lees meer
HOMiES BLOG - Waarom Digital Commerce in Foodservice niet meer te negeren is HOMiES BLOG - Waarom Digital Commerce in Foodservice niet meer te negeren is
Kennisblogs
Waarom Digital Commerce in Foodservice niet meer te negeren is
Digital commerce heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen, maar binnen foodservice en B2B blijft er nog veel terrein te winnen. Waar consumenten in retail al lang gewend zijn aan naadloze online-ervaringen, werken veel bedrijven in foodservice en B2B nog met traditionele processen die snellere groei in de weg staan. Klanten verwachten steeds meer gemak, snelheid en digitale ondersteuning. De vraag is niet óf je mee moet, maar hoe snel je de transitie maakt.
Lees meer
Foodservice HOMiES - Whitepaper Formule Management Foodservice HOMiES - Whitepaper Formule Management
Whitepapers
Whitepaper Formule Management
De whitepaper biedt je een helder en praktisch overzicht van de belangrijkste principes binnen Formule Management. Je leert onder andere: Wat Formule Management precies inhoudt en hoe het zich onderscheidt van Category Management. Welke bouwstenen essentieel zijn voor een sterke en herkenbare foodserviceformule en hoe leveranciers en formules beter kunnen samenwerken om gezamenlijke groei te realiseren.
Lees meer
Foodservice HOMiES - Whitepaper Effectief Netwerken Foodservice HOMiES - Whitepaper Effectief Netwerken
Whitepapers
Whitepaper Effectief Netwerken
Deze whitepaper neemt je mee in de kunst van effectief netwerken. Je leert waarom een sterk netwerk cruciaal is en hoe je hier praktisch mee aan de slag gaat. We beginnen met de basis van netwerken en waarom het een onmisbaar onderdeel is van zakelijk succes. Vervolgens krijg je tips voor alle fases van het netwerken, zodat je elk moment goed benut.
Lees meer
HOMiES Bedrijfsprofiel Postillion Hotels HOMiES Bedrijfsprofiel Postillion Hotels
Hotels
Postillion Hotels
Postillion Hotels biedt strategisch gelegen hotels in Nederland met een sterke focus op zakelijke bijeenkomsten, flexwerken en duurzaamheid. Met het Meet Work Stay-concept en uitgebreide vergaderfaciliteiten zijn ze een toonaangevende speler in de hospitality-sector. Alle locaties zijn gecertificeerd met het Green Key-keurmerk en bieden moderne services voor professionals en bedrijven.
Lees meer