HOMiES Insights Foodservice in Retail HOMiES Insights Foodservice in Retail

Foodservice in Retail

Retail en foodservice groeien steeds dichter naar elkaar toe. Van vers bereide maaltijden in de supermarkt tot horecaconcepten in warenhuizen: de scheidslijn vervaagt. Maar welke formules benutten deze crossover het slimst? In de HOMiES Formulesheets lees je hoe retailers met foodservice inspelen op gemak, beleving en extra omzetkansen. Dit zijn de concepten die de kracht van food en retail combineren.
Alle Foodservice in Retail
HOMiES-Bedrijfsprofiel-Hema HOMiES-Bedrijfsprofiel-Hema
Foodservice in Retail
HEMA: Van warenhuisicoon naar foodfavoriet in de stad
HEMA realiseerde in 2023 een F&B-omzet van €328 miljoen en vernieuwde 125 winkels met het HEMA Café. Ontdek hoe het oer-Hollandse merk zijn foodaanbod inzet om dagelijks gemak én merkbeleving te versterken.
Lees meer
HOMiES-Bedrijfsprofiel-La-Place HOMiES-Bedrijfsprofiel-La-Place
Foodservice in Retail
La Place: Terug naar de roots met nieuwe energie
La Place is met 70 vestigingen en €133,9 miljoen omzet opnieuw relevant. De formule richt zich met een nieuwe koers op jongeren, duurzaamheid en gastvrijheid. Ontdek hoe storytelling, data en versbereiding samenkomen.
Lees meer
HOMiES-Bedrijfsprofiel-De-Bijenkorf HOMiES-Bedrijfsprofiel-De-Bijenkorf
Foodservice in Retail
De Bijenkorf: Luxe warenhuis met unieke foodbeleving
De Bijenkorf combineert luxe warenhuisbeleving met hoogwaardige horeca in 8 vestigingen. Met een F&B-omzet van €63 miljoen groeit food als premium onderdeel van het merk. Ontdek hoe duurzaamheid, patisserie en gastvrijheid samenkomen.
Lees meer