HOMiES-Bedrijfsprofiel-ISS-Catering-Services HOMiES-Bedrijfsprofiel-ISS-Catering-Services

ISS Catering Services: Innovator in contractcatering en sociale impact

ISS Catering Services Nederland is onderdeel van het wereldwijde ISS-concern, opgericht in 1901 in Denemarken. In Nederland behoort het bedrijf tot de grotere spelers in contractcatering, met een sterke focus op innovatie, sociale impact en klantgerichte conceptontwikkeling. Met 100 locaties en een F&B-omzet van €49,5 miljoen in 2023 is ISS een stabiele en relevante speler in de zakelijke cateringmarkt.

De organisatie werkt voor klanten als PwC en Erasmus MC en onderscheidt zich door het combineren van technologie, duurzaamheid en inclusiviteit. Onderdeel van het DNA van ISS is het streven naar een betere werkwereld, zowel op de vloer als in de faciliteiten.

Vernieuwing door robotisering, lokale foodconcepten en sociale impact

ISS innoveert op meerdere fronten. Zo startte het bedrijf in 2023 een samenwerking met de Zaanse start-up Eatch om volledig gerobotiseerde keukens te introduceren. Deze keukens bereiden maaltijden op maat, met 60% minder overproductie en 50% lager energieverbruik, en worden ingezet op strategische ISS-locaties.

Daarnaast werkt ISS sinds 2025 samen met MVO Nederland aan het concept ‘Broodje Natuurlijk’, waarbij lokale, regeneratieve ingrediënten worden gebruikt voor eerlijke en duurzame broodjes. Bij PwC Amsterdam worden bijvoorbeeld broodjes geserveerd die zijn ontworpen door chefs als Reintz Mulder en Nadia Zerouali, met ingrediënten van dichtbij en minimale ecologische impact.

Ook het maatschappelijke aspect krijgt volop aandacht. ISS werd in 2025 opnieuw uitgeroepen tot beste Multi Services dienstverlener van Nederland en behaalde de hoogste trede op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Daarmee bevestigt ISS haar koploperspositie als inclusieve werkgever, mede door samenwerking met partners als de Refugee Talent Hub en het UWV.

Marktpositie en ontwikkeling van ISS Catering

De ontwikkeling van ISS laat een duidelijke shift zien:

  • In 2015 had ISS nog 200 locaties, inmiddels zijn dat er 100.

  • Ondanks het lagere locatieaantal steeg de F&B-omzet in 2023 naar €49,5 miljoen.

  • De focus ligt vandaag op kwaliteit boven kwantiteit, met een sterkere rol voor technologische vernieuwing en duurzaamheid.

 

ISS werkt met diverse eigen foodconcepten zoals Colourz (internationaal & gezond), Company Kitchen (flexibel en klantgericht) en Eat Lean (gericht op vitaliteit en activiteit-gebaseerd werken). Daarnaast wordt catering steeds vaker gecombineerd met andere diensten in een bredere workplace-strategie.

De organisatie speelt in op trends als hybride werken, circulaire bedrijfsvoering en data-gedreven bedrijfsrestaurants. Met eigen monitoringtools worden CO₂-besparingen en voedselverspilling inzichtelijk gemaakt en verbeterd.

Tips om effectief samen te werken met ISS Catering

ISS zoekt partners die innovatie, inclusie en duurzaamheid kunnen combineren. Leveranciers met een helder verhaal over hun maatschappelijke impact, regeneratief aanbod of slimme technologieën zijn extra interessant. Denk aan producten die passen in geautomatiseerde keukens, bijdragen aan CO₂-reductie of lokaal ingekocht kunnen worden. ISS is een lerende organisatie: wie oprechte meerwaarde biedt én schaalbaar denkt, kan hier langdurig onderdeel van uitmaken.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze HOMiES nieuwsbrief en ontvang elke maand als eerste onze nieuwste blogs en whitepapers in je inbox.