HOMiES | Kennisbank Hero | Foodservice HOMiES 2025 HOMiES | Kennisbank Hero | Foodservice HOMiES 2025

Kennisbank

Bij HOMiES geloven we dat kennisdeling essentieel is voor groei en innovatie. Daarom bieden we iedereen het hele jaar whitepapers en formulesheets met direct toepasbare inzichten. Download hier onze documenten en doe er je voordeel mee.
Alle Blogs & Verhalen Formulesheets Whitepapers
HOMiES BLOG - Hoe goed ken jij de klantreis voordat je een product introduceert HOMiES BLOG - Hoe goed ken jij de klantreis voordat je een product introduceert
Kennisblogs
Hoe goed ken jij de klantreis voordat je een product introduceert?
Succesvol zijn als fabrikant in Foodservice betekent dat je de diversiteit aan klantbehoeften en klantreizen moet kennen. Daarom: 7 tips om jouw marketingaanpak af te stemmen op al die klanten in Foodservice en langdurig aan je te binden.
Lees meer
HOMiES Interview Vegan Visboer 1 HOMiES Interview Vegan Visboer 1
Start-Ups
Vegan Visboer: Plantaardige vis van Urk, met smaak én een verhaal
Vegan Visboer ontwikkelt plantaardige visvervangers die qua smaak en voedingswaarde nauwelijks van echte vis te onderscheiden zijn. Een verhaal van innovatie, samenwerking en impact binnen de eiwittransitie.
Lees meer
HOMiES BLOG - Prijsontwikkelingen en prijsverhogingen in Foodservice HOMiES BLOG - Prijsontwikkelingen en prijsverhogingen in Foodservice
Kennisblogs
Prijsontwikkelingen en prijsverhogingen in Foodservice
Een beeld krijgen van prijsontwikkelingen en prijsverhogingen in Foodservice is niet eenvoudig wanneer je naar de totale markt kijkt. Om een beeld te krijgen moet je echt kijken naar het mandje boodschappen of producten dat je zelf nodig hebt. Pas dan kun je kijken wat de prijsverhogingen voor jou betekenen.
Lees meer
HOMiES Interview LocalTea 1 HOMiES Interview LocalTea 1
Start-Ups
LocalTea: Thee van Nederlandse bodem die smaakt naar meer
LocalTea is de eerste grootschalige theeteler van Nederland en maakt thee van Nederlandse bodem. Duurzaam geteeld, ambachtelijk verwerkt en vol smaak. Vanuit hun theegaard in Zundert maken Wouter en Marleen blends die volledig lokaal geproduceerd zijn, zonder pesticiden of kunstmatige toevoegingen.
Lees meer
HOMiES Startups MamasChai HOMiES Startups MamasChai
Start-Ups
MamasChai: Echte chai met karakter. Geen poederpraat.
MamasChai is opgericht door Leonie Ruhe en brengt chai zoals het bedoeld is: met echte thee, specerijen en liefde. Van ready-to-drink tot chai-concentraten voor horeca. Plantaardig, natuurlijk en lokaal geproduceerd. De missie? Poeder eruit, smaak erin. Lees hier het verhaal van Leonie en haar missie in de horeca.
Lees meer
HOMiES Startups Matély HOMiES Startups Matély
Start-Ups
Matély: Een cold brew maté met energie en karakter
Matély is een functionele, biologische cold brew yerba maté uit Amsterdam. Opgericht door Anas Aljamie en zijn team, brengt Matély de Zuid-Amerikaanse traditie van maté naar Europa. Als fris en clean alternatief voor koffie of frisdrank. Geen hype, maar energie met karakter.
Lees meer
HOMiES Startups BiKL Foods HOMiES Startups BiKL Foods
Start-Ups
BiKL Pickles: Groente die op de menukaart thuishoort
BiKL Pickles maakt verse, natuurlijke en gefermenteerde groenten voor horeca. Met klanten als STACH, Shell en Bagels & Beans zet BiKL groente weer op de kaart. Tjebbe van Meeteren deelt zijn missie, lessen en lef en laat zien dat je geen chef hoeft te zijn om impact te maken.
Lees meer
HOMiES BLOG - Marge Druk_ Advies en Tips voor Toeleveranciers aan de Horeca HOMiES BLOG - Marge Druk_ Advies en Tips voor Toeleveranciers aan de Horeca
Kennisblogs
Marge Druk in de Horeca: 5 tips voor leveranciers en fabrikanten
De horeca in Nederland bevindt zich momenteel in een bijzonder uitdagende periode van marge DRUK, veroorzaakt door een combinatie van oplopende kosten voor personeel en inkoop, en beperkte ruimte voor prijsverhogingen. Hier zijn 5 tips voor leveranciers en fabrikanten in het helpen verlichten van deze druk in horeca.
Lees meer
HOMiES BLOG - Wat blijft er over van de pompshop na 2030 HOMiES BLOG - Wat blijft er over van de pompshop na 2030
Kennisblogs
Wat blijft er over van de pompshop na 2030?
Foodservice en mobiliteit kruisen elkaar dagelijks op de meest bijzondere plekken van Nederland: de tankshop. Maar wat blijft er over van de pompshop als in 2030 de verkoop van tabak — nu nog goed voor zo’n 40% van de shopomzet — verdwijnt? En hoe speel je als fabrikant of foodservice professional in op een doelgroep die onderweg vooral snelheid en gemak wil?
Lees meer
HOMiES Startups Zeeuwsche Zoute HOMiES Startups Zeeuwsche Zoute
Start-Ups
Zeeuwsche Zoute: Een oud Zeeuws ambacht met een nieuwe toekomst
Zeeuwsche Zoute herintroduceert een eeuwenoud Zeeuws ambacht: zout winnen uit de Oosterschelde. Met smaakvarianten als wakame, zwarte knoflook en gerookt zout zet Christian Clerx zijn streekproduct op de kaart. Duurzaam, transparant en culinair onderscheidend.
Lees meer