HOMiES | Kennisbank Hero | Foodservice HOMiES 2025 HOMiES | Kennisbank Hero | Foodservice HOMiES 2025

Kennisblogs

Alle Kennisblogs
HOMiES BLOG - Hoe goed ken jij de klantreis voordat je een product introduceert HOMiES BLOG - Hoe goed ken jij de klantreis voordat je een product introduceert
Kennisblogs
Hoe goed ken jij de klantreis voordat je een product introduceert?
Succesvol zijn als fabrikant in Foodservice betekent dat je de diversiteit aan klantbehoeften en klantreizen moet kennen. Daarom: 7 tips om jouw marketingaanpak af te stemmen op al die klanten in Foodservice en langdurig aan je te binden.
Lees meer
HOMiES BLOG - Prijsontwikkelingen en prijsverhogingen in Foodservice HOMiES BLOG - Prijsontwikkelingen en prijsverhogingen in Foodservice
Kennisblogs
Prijsontwikkelingen en prijsverhogingen in Foodservice
Een beeld krijgen van prijsontwikkelingen en prijsverhogingen in Foodservice is niet eenvoudig wanneer je naar de totale markt kijkt. Om een beeld te krijgen moet je echt kijken naar het mandje boodschappen of producten dat je zelf nodig hebt. Pas dan kun je kijken wat de prijsverhogingen voor jou betekenen.
Lees meer
HOMiES BLOG - Marge Druk_ Advies en Tips voor Toeleveranciers aan de Horeca HOMiES BLOG - Marge Druk_ Advies en Tips voor Toeleveranciers aan de Horeca
Kennisblogs
Marge Druk in de Horeca: 5 tips voor leveranciers en fabrikanten
De horeca in Nederland bevindt zich momenteel in een bijzonder uitdagende periode van marge DRUK, veroorzaakt door een combinatie van oplopende kosten voor personeel en inkoop, en beperkte ruimte voor prijsverhogingen. Hier zijn 5 tips voor leveranciers en fabrikanten in het helpen verlichten van deze druk in horeca.
Lees meer
HOMiES BLOG - Wat blijft er over van de pompshop na 2030 HOMiES BLOG - Wat blijft er over van de pompshop na 2030
Kennisblogs
Wat blijft er over van de pompshop na 2030?
Foodservice en mobiliteit kruisen elkaar dagelijks op de meest bijzondere plekken van Nederland: de tankshop. Maar wat blijft er over van de pompshop als in 2030 de verkoop van tabak — nu nog goed voor zo’n 40% van de shopomzet — verdwijnt? En hoe speel je als fabrikant of foodservice professional in op een doelgroep die onderweg vooral snelheid en gemak wil?
Lees meer
HOMiES BLOG - Van Retail naar Foodservice_ 8 essentiële tips voor A-merken HOMiES BLOG - Van Retail naar Foodservice_ 8 essentiële tips voor A-merken
Kennisblogs
Van Retail naar Foodservice: 8 essentiële tips voor A-merken
De concurrentie van private label in Retail wordt steeds groter en marges worden beperkter. Steeds meer A-merken kijken vol verwachting naar foodservicekanalen zoals horeca, catering en zorg. Daarom bij deze 8 praktische tips voor een goed introductie- en jaarplan waar je hele team energie van krijgt.
Lees meer
HOMiES BLOG - Niet verbieden, maar Stimuleren HOMiES BLOG - Niet verbieden, maar Stimuleren
Kennisblogs
Niet verbieden, maar stimuleren
Vleesreclames in Haarlem zijn definitief verboden in 2025. De stad is daarmee de eerste gemeente die een algeheel verbod afkondigt. Ook vliegreizen, vis en andere CO2-uitstotende reclames in de openbare ruimtes zijn voortaan verboden.
Lees meer
HOMiES BLOG - Hoe A-merken formules helpen de gastbeleving te optimaliseren HOMiES BLOG - Hoe A-merken formules helpen de gastbeleving te optimaliseren
Kennisblogs
Hoe A-merken formules helpen de gastbeleving te optimaliseren
Horecaondernemers staan voor grote uitdagingen. Hier zijn zes manieren waarop je horecaformules kunt helpen groeien. Niet alleen door kwaliteitsproducten te leveren, maar ook door ondernemers strategisch te ondersteunen bij het verbeteren van de klantbeleving en het verhogen van hun rendement.
Lees meer
HOMiES BLOG - Extreme klantgerichtheid, hoe bereik je dat HOMiES BLOG - Extreme klantgerichtheid, hoe bereik je dat
Kennisblogs
Extreme klantgerichtheid, hoe bereik je dat?
We weten uit jarenlang onderzoek dat extreem klantgerichtheid in Food een uitzondering is. Er zijn voorbeelden van klanten van de food industrie die hun leverancier beoordelen met een NPS-9 score. Dat is eerder uitzondering dan regel.
Lees meer
HOMiES BLOG - Waarom Digital Commerce in Foodservice niet meer te negeren is HOMiES BLOG - Waarom Digital Commerce in Foodservice niet meer te negeren is
Kennisblogs
Waarom Digital Commerce in Foodservice niet meer te negeren is
Digital commerce heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen, maar binnen foodservice en B2B blijft er nog veel terrein te winnen. Waar consumenten in retail al lang gewend zijn aan naadloze online-ervaringen, werken veel bedrijven in foodservice en B2B nog met traditionele processen die snellere groei in de weg staan. Klanten verwachten steeds meer gemak, snelheid en digitale ondersteuning. De vraag is niet óf je mee moet, maar hoe snel je de transitie maakt.
Lees meer
HOMiES BLOG - Nieuwe uitdagingen in Foodservice HOMiES BLOG - Nieuwe uitdagingen in Foodservice
Kennisblogs
Uitdagingen in Foodservice
2024 was niet altijd een financieel gemakkelijk jaar. Na twee jaar opbouw en herstel na de coronaperiode was dit jaar er weer eentje van terug naar het normale. Maar normaal is het jaar allerminst geweest. De inkoopprijzen zijn de pan uit gestegen en de loonkosten zijn fors opgelopen.
Lees meer