Foodservice HOMiES - Kennisbank Foodservice HOMiES - Kennisbank

Blogs & Verhalen

Alle Blogs & Verhalen Start-Ups
HOMiES Columnist - Violette Ruitenberg - van Gisbergen 2025 HOMiES Columnist - Violette Ruitenberg - van Gisbergen 2025
Blogs & Verhalen
Van Retail naar Foodservice: 8 essentiële tips voor A-merken
De concurrentie van private label in Retail wordt steeds groter en marges worden beperkter. Steeds meer A-merken kijken vol verwachting naar foodservicekanalen zoals horeca, catering en zorg. Daarom bij deze 8 praktische tips voor een goed introductie- en jaarplan waar je hele team energie van krijgt.
Lees meer
HOMiES Startups BiKL Foods HOMiES Startups BiKL Foods
Start-Ups
BiKL Pickles: Groente die op de menukaart thuishoort
BiKL Pickles maakt verse, natuurlijke en gefermenteerde groenten voor horeca. Met klanten als STACH, Shell en Bagels & Beans zet BiKL groente weer op de kaart. Tjebbe van Meeteren deelt zijn missie, lessen en lef en laat zien dat je geen chef hoeft te zijn om impact te maken.
Lees meer
HOMiES Startups OlvLimits HOMiES Startups OlvLimits
Start-Ups
OlvLimits: Radicaal eerlijke olijfolie met smaak, speelsheid en een missie
OlvLimits is een jonge start-up die olijfolie radicaal eerlijk maakt. Met verse olie, labresultaten, QR-scan en een kleurrijke missie brengen Roos & Sil meer smaak, transparantie en speelsheid in de markt. Hun droom? Olijfolie behandelen zoals wijn. Met aandacht, beleving en een flinke dosis eerlijkheid.
Lees meer
HOMiES Startups Zeeuwsche Zoute HOMiES Startups Zeeuwsche Zoute
Start-Ups
Zeeuwsche Zoute: Een oud Zeeuws ambacht met een nieuwe toekomst
Zeeuwsche Zoute herintroduceert een eeuwenoud Zeeuws ambacht: zout winnen uit de Oosterschelde. Met smaakvarianten als wakame, zwarte knoflook en gerookt zout zet Christian Clerx zijn streekproduct op de kaart. Duurzaam, transparant en culinair onderscheidend.
Lees meer
HOMiES Columnist - Violette Ruitenberg - van Gisbergen 2025 HOMiES Columnist - Violette Ruitenberg - van Gisbergen 2025
Blogs & Verhalen
Hoe goed ken jij de klantreis voordat je een product introduceert?
Succesvol zijn als fabrikant in Foodservice betekent dat je de diversiteit aan klantbehoeften en klantreizen moet kennen. Daarom: 7 tips om jouw marketingaanpak af te stemmen op al die klanten in Foodservice en langdurig aan je te binden.
Lees meer
HOMiES Columnist - Violette Ruitenberg - van Gisbergen 2025 HOMiES Columnist - Violette Ruitenberg - van Gisbergen 2025
Blogs & Verhalen
Hoe A-merken formules helpen de gastbeleving te optimaliseren
Horecaondernemers staan voor grote uitdagingen. Hier zijn zes manieren waarop je horecaformules kunt helpen groeien. Niet alleen door kwaliteitsproducten te leveren, maar ook door ondernemers strategisch te ondersteunen bij het verbeteren van de klantbeleving en het verhogen van hun rendement.
Lees meer
HOMiES Blog - Extreme klantgerichtheid, hoe bereik je dat HOMiES Blog - Extreme klantgerichtheid, hoe bereik je dat
Blogs & Verhalen
Extreme klantgerichtheid, hoe bereik je dat?
We weten uit jarenlang onderzoek dat extreem klantgerichtheid in Food een uitzondering is. Er zijn voorbeelden van klanten van de food industrie die hun leverancier beoordelen met een NPS-9 score. Dat is eerder uitzondering dan regel.
Lees meer
Waarom Digital Commerce in Foodservice niet meer te negeren is Waarom Digital Commerce in Foodservice niet meer te negeren is
Blogs & Verhalen
Waarom Digital Commerce in Foodservice niet meer te negeren is
Digital commerce heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen, maar binnen foodservice en B2B blijft er nog veel terrein te winnen. Waar consumenten in retail al lang gewend zijn aan naadloze online-ervaringen, werken veel bedrijven in foodservice en B2B nog met traditionele processen die snellere groei in de weg staan. Klanten verwachten steeds meer gemak, snelheid en digitale ondersteuning. De vraag is niet óf je mee moet, maar hoe snel je de transitie maakt.
Lees meer