Van belofte naar bewijs: HOMiES bouwt aan een sterker fundament voor innovatie.
Van belofte naar bewijs: HOMiES bouwt aan een sterker fundament voor innovatie.
HOMiES en Gastvrij Rotterdam kondigen vandaag de verlenging van hun samenwerking aan. Na een succesvolle editie van het vernieuwde Start-Up Paviljoen, waar maar liefst 32 ambitieuze start-ups een podium kregen, zetten beide partijen hun krachten voort in 2026. De samenwerking benadrukt het gezamenlijke streven naar meer vernieuwing, verbinding en concrete groei in Foodservice.
Mehmet Eser, oprichter van HOMiES, kijkt met trots terug:
“Toen ik in november terugkwam met HOMiES, zei ik: dit keer wordt het méér dan een netwerk. Inmiddels staat er een tastbaar fundament. Een community, platform en ecosysteem in ontwikkeling. Deze samenwerking met Gastvrij Rotterdam bewijst dat we niet alleen maar dromen van verandering, maar hem ook uitvoeren.”
Wat begon als een eerste pilot is nu uitgegroeid tot een prachtig partnerschap. Deze eerste editie van het vernieuwde Start-Up Paviljoen overtrof dan ook alle verwachtingen: 32 deelnemende start-ups en twee keer een uitbreiding van de beursplattegrond. Daarom zetten HOMiES en Gastvrij Rotterdam nu al hun handtekening onder de samenwerking voor 2026. Opnieuw met ruimte en podium voor minimaal 30 ambitieuze start-ups.
Deze verlenging sluit naadloos aan op de groeifase waarin HOMiES zich bevindt, mede mogelijk gemaakt door de recente toetreding van Hemko van Wezel als Managing Partner. Onder zijn leiding gaat HOMiES ook verder bouwen aan een professionele structuur en een completer aanbod voor de sector. Een voorbeeld daarvan is de nieuwe Foodservice Essentials Training die in ontwikkeling is.
“We hebben het afgelopen jaar tientallen start-ups gesproken en geïnterviewd binnen HOMiES. Ze lopen allemaal tegen dezelfde vragen aan over distributie, inkoop, positionering en groei. Daarom ontwikkelen we nu een praktische training waarmee we hen helpen versnellen. Precies waar HOMiES voor staat: Professionals in Foodservice helpen in hun groei: voor jou, je team én je bedrijf.” Mehmet Eser
Robert Melaard, Managing Director van Gastvrij Rotterdam, ziet de samenwerking met HOMiES als een verrijking van het beursaanbod:
“Het Start-Up Paviljoen is gegroeid tot een broedplaats van innovatie. En het leuke is: HOMiES doet dit op zijn eigen creatieve manier. Start-ups zijn hier niet alleen drie dagen zichtbaar op onze beurs, maar worden het hele jaar gevolgd via de persoonlijke verhalen, interviews en programma’s van HOMiES. Samen geven we alle start-ups een podium en zetten we ze gezamenlijk in de spotlights”
De samenwerking tussen HOMiES en Gastvrij Rotterdam biedt start-ups meer dan zichtbaarheid. Het creëert een collectief podium waar 30 jonge bedrijven samen staan, samen zichtbaar zijn en samen groeien. Door kennis, mensen en merken op één plek te verbinden, ontstaat een krachtige voedingsbodem voor innovatie.
HOMiES noemt zichzelf niet voor niets “De verbinders in Foodservice”. Dit initiatief laat zien hoe ambitie, samenwerking en inhoud samenkomen in tastbare impact.
HOMiES roept ambitieuze jonge ondernemers en professionals in Foodservice op om zich nu al aan te melden voor deelname aan het Start-Up Paviljoen van 2026 en de nieuwe Foodservice Essentials Training. Inschrijven voor het Start-Up Paviljoen kan via deze link.
Wij zijn HOMiES: Wij zijn de verbinders in Foodservice. Een community van én voor professionals die geloven dat de sector sterker wordt als we elkaar beter begrijpen en meer samenwerken. Onze kracht zit in de oprechte verbinding: we brengen mensen, kennis en praktijk samen. We kennen de spelers, dynamiek, uitdagingen en vertalen dat door naar concrete groei. Voor jou, je team én je bedrijf.
Gastvrij Rotterdam is dé vakbeurs voor ambitieuze horecaprofessionals in Rotterdam Ahoy. De beurs biedt met meer dan 500 deelnemers een overzicht van de laatste trends en ontwikkelingen in de horeca, een aanbod van food- en non-foodproducten en een uitgebreid programma met workshops, demonstraties en masterclasses. Op Gastvrij Rotterdam 2026 worden van 21 t/m 23 september 2026 ruim 25.000 ondernemers en -managers uit het midden- en hoogsegment horeca als bezoekers verwacht.
Schrijf je in voor onze HOMiES nieuwsbrief en ontvang elke maand als eerste onze laatste nieuws en whitepapers in je mailbox.